Filosofia

Se n’ha parlat molt de la doma natural, etologia i diferents metodologies… aquestes són qüestions fonamentals però per explicar la nostra manera de treballar amb els cavalls no considerem important repetir tot això. Durant els anys que portem en el món del cavall hem anat adquirint coneixements i experiències de diferents disciplines i mètodes. Al final ens hem adonat que el que realment compta és escoltar les necessitats de cada cavall en particular i ser coherent amb una mateixa i  amb l’animal.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Considerem el cavall com un company de feina i és per això que ens sentim amb la responsabilitat de preparar-lo tant físicament com psíquicament per poder ser muntat sense patir lesions ni incomoditats. Això ve donat per una bona doma i una feina continuada tant a la pista com a l’exterior.

Els nostres cavalls van muntats sense embocadura ja que considerem que els ferros a la boca no són necessaris i resulten poc pràctics per a la feina que fem.

Ens dediquem moltes estones a observar i comprovar quina és la millor manera de cuidar les peülles. Sabem que els cavalls estan fets per anar descalços però també hem observat que segons la feina i el terreny una protecció , com poden ser les botes o ferraments poden ser necessaris. En aquest cas, com en la tria d’accessoris (selles o brides), sempre intentem trobar la millor opció per a cada cavall.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Per a muntar a cavall no només són importants els aspectes que hem comentat anteriorment sinó que hem de  considerar el cavall com un ser integral.

Per tant, l’alimentació i la cura de la seva salut són fonamentals. Els nostres cavalls estan alimentats amb farratges de qualitat, bàsicament fenc i segons l’època , civada en flor.

Regularment també fem revisar la boca dels cavalls ja que si no està en bones condicions  pot afectar-los en molts aspectes de la seva salut tant física com mental.

Aprendre a comunicar i muntar a cavall és un procés sense fi i és per això que ens anem reciclant i formant amb cursos , per tal de continuar amb la coherència que hem mencionat .

Deixa un comentari